Onze Zonnepanelen

Onze Zonnepanelen

Zonnepanelen worden op het dak geplaatst om zonlicht om te zetten in elektriciteit. De elektriciteit die wordt omgezet is dan nog niet meteen te gebruiken. Zonnepanelen produceren namelijk gelijkstroom. De stroom die wij nodig hebben voor alledaags gebruik wordt wisselstroom genoemd. Om de gelijkstroom om te zetten in wisselstroom wordt er standaard bij de panelen een omvormer geïnstalleerd. Hierdoor kan er gebruik gemaakt worden van alle elektronische apparaten in huis zoals de tv, wasmachine en koelkast.

Soorten zonnepanelen

Cell-Tech werkt met twee verschillende soorten zonnepanelen. Over de kwaliteit hoeft u zich geen zorgen te maken, want Cell-Tech werkt met de beste zonnepanelen en omvormers van Europa!

Monokristallijn zonnepanelen
Monokristallijn zonnepanelen zijn zwart en hebben een egale structuur. Deze zonnepanelen bestaan uit siliciumkristallen die allen heel precies op de panelen gepositioneerd zijn. Hierdoor vormen de kristallen een geheel. Door dit nauwkeurige en langdurige productieproces zijn de monokristallijn zonnepanelen iets duurder in aanschaf. Ze bieden echter ook het hoogste rendement van alle andere soorten zonnepanelen.
Polykristallijn zonnepanelen
Ook deze zonnepanelen worden net als de monokristallijn panelen van silicium gemaakt. Het verschil zit in het productieproces. Waar bij de monokristallijn alle kristallen nauwkeurig worden gepositioneerd is het productieproces van de polykristallijn sneller en eenvoudiger. Hierdoor zijn deze zonnepanelen wat voordeliger dan de monokristallijn zonnepanelen. Het rendement ligt echter ook lager, want de kristallen liggen kriskras op de panelen. Daarnaast is er nog een verschil in het uiterlijk: de polykristallijn zonnepanelen hebben een gevarieerde blauwe kleur.

MilieuvriendelijkVoordelen

Met zonnepanelen van Cell-Tech haalt u het beste van het beste in huis. Daarnaast zijn er natuurlijk de algemene voordelen van zonnepanelen. Hieronder een opsomming.

Besparing energie
Een groot voordeel van zonnepanelen is uiteraard de besparing op energie. Met zonnepanelen worden de energiekosten flink verlaagd. Doordat er zoveel geld bespaart kan worden op energie kan een gemiddeld huishouden van 4 personen de aanschaf van zonnepanelen al na 6 jaar terugverdienen. Een middelgroot of groot bedrijf verdient de investering zelfs al op veel kortere termijn terug. Het is een fabel dat zonnepanelen alleen in de zomer energie zouden opwekken, omdat de zon dan meer schijnt. Ook in de herfst en winter wordt op bewolkte dagen energie bespaard. Gemiddeld heeft Nederland 1521 zonuren per jaar.
Milieuvriendelijk
Naast het financiële voordeel, helpt u er het milieu ook enorm mee! Met zonnepanelen wordt de CO2-uitstoot aanzienlijk vermindert. Zonnepanelen produceren namelijk schone energie. De CO2 uitstoot is hierdoor 10 tot 30 keer zo laag als kolen of gas.
Lange levensduur

Nog een interessant voordeel is dat de meeste zonnepanelen een levensduur van maar liefst 25 jaar hebben. Het huis/pand stijgt in waarde, omdat zonnepanelen bijdragen aan een duurzame woning. Mochten de nieuwe bewoners geen interesse hebben in de zonnepanelen, dan kunnen de panelen uiteraard meeverhuisd worden naar de nieuwe woning of bedrijfspand.

Wat zijn de kosten en wat levert het op?

De kosten van het installeren van zonnepanelen zijn afhankelijk van het soort zonnepanelen en het aantal panelen dat op het dak moet worden gemonteerd. Met het huidige energieverbruik kan er een berekening worden gemaakt hoeveel energiekosten u bespaart. Vraag vrijblijvend een offerte aan of maak een afspraak via info@cell-tech.nl of 0344-605727.
Neem contact op