Solar Impulse 2 voltooit als eerste vliegtuig wereldreis op zonne-energie

Het Zwitserse vliegtuig Solar Impulse 2 is het eerste vliegtuig dat alleen op zonne-energie een wereldreis heeft gemaakt. Het vliegtuig landde dinsdag in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, Abu Dhabi, waar de wereldreis begon. Piloot Bertrand Piccard was in de nacht van zaterdag op zondag aan zijn laatste etappe begonnen vanuit Caïro.

De Solar Impulse 2 vertrok in maart 2015 vanuit Abu Dhabi en vloog van daar over India en China naar Hawaï. Wegens schade aan de accu’s moest het team van Piccard en André Borschberg daar een pauze van negen maanden inlassen.

Bekijk hieronder de video: Solar Impulse landt in Abu Dhabi

http://www.zie.nl/video/xzezhzcfo6kn

Spanje

Vervolgens stak het vliegtuig vanuit de Verenigde Staten de Atlantische Oceaan over naar Spanje. Daarna vloog de Solar Impulse 2 naar de laatste stop, Caïro. In totaal heeft het vliegtuig achttien vluchten gemaakt.

Het vliegtuigje weegt zo’n 1600 kilo, is 22 meter lang en kan een hoogte van 8,5 kilometer bereiken. Het kon in de lucht blijven dankzij 17.000 zonnecellen in de vleugels; ’s nachts leverde een accu stroom. Het project is bedoeld om de mogelijkheden van duurzame zonne-energie te tonen.

De specialist in zonnepanelen

Onze zonnepanelen zijn van de hoogste kwaliteit

Professioneel

Dankzij onze lange werkervaring (10 jaar) hebben wij de nodige kennis en kunde in huis.

 

Servicegericht

Heeft u nog servicevragen voorafgaand of na afronding van een project? Ook dan kunt u gerust bij ons terecht!

 

Persoonlijk

Cell-Tech staat voor toegankelijkheid en persoonlijke benadering.

 
~

Veilig

Veiligheid staat bij Cell-Tech hoog in het vaandel.